ΝΑΥΠΛΙΟ

Σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από το Παράλιο Αστρος βρίσκεται το Ναύπλιο , μια από τις ποιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας ,πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας (1828-1833).

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα του όπως το Παλαμήδι το Μπούρτζι ,το μέγαρο Άμαπσμπεργκ καθώς και το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία συντάγματος. Ιδανικός προορισμός για όλες της εποχές του χρόνου.

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Για αυτούς που λατρεύουν τις ορεινές διαδρομές σε απόσταση 35 χιλιόμετρων από το Παράλιο Άστρος βρίσκουμε το χωριό Άγιος Πέτρος είναι ένα γραφικό κεφαλοχώρι κτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα. Το συναντάμε σε μια περιοχή κατάφυτη από με καστανιές, μηλιές, κερασιές και πλατάνια .Είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για εκδρομή κοντά στην καταπράσινη φύση όλες τις εποχές του χρόνου.

ΕΥΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Παράλιο Αστρος βρίσκεται η έπαυλη του Ηρώδη Αττικού στην Εύα/Λουκού Κυνουρίας είναι το σημαντικότερο μνημείο των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων στον ελληνικό χώρο, όπως καταδεικνύουν η μεγάλη της έκταση και κυρίως ο εξαιρετικός πλούτος των αρχιτεκτονικών λειψάνων και των πολυσχιδών γλυπτών και ψηφιδωτών ευρημάτων της. Η έπαυλη ανήκε στον πλούσιο μαικήνα Ηρώδη Αττικό από το Μαραθώνα, τη σημαντικότερη προσωπικότητα των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων και της όψιμης αρχαιότητας, όπως επιβεβαιώνεται από τις επιγραφές.

ΜΥΚΗΝΕΣ

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Παράλιο Άστρος βρίσκονται οι Μυκήνες το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα ,πού πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του ,είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του χαλκού στην Ελλάδα .Το όνομα τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας μυκηναϊκό ,και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασσικής εποχής ,ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και τέχνη.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το Παράλιο Άστρος βρίσκεται το Θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, οικοδομήθηκε στη δυτική πλευρά του Κυνορτίου όρους στα τέλη της Κλασικής εποχής , γύρο στο 340-330 π.Χ .,στο πλαίσιο της γενικής ανοικοδόμησης του ιερού και χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον έως τον 3ο αι. μ.Χ .Το μοναδικό αυτό μνημείο, το τελειότερο και διασημότερο αρχαίο ελληνικό Θέατρο ,το οποίο συνδυάζει την κομψότητα με την τέλεια ακουστική ,είναι κατά τον Παυσανία ,έργο του Πολύκλειτου.

ΟΛΥΜΠΙΑ

Η Ολυμπία, ήταν πόλη της αρχαίας Ελλάδας στην Ηλεία, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, συγκρίσιμη στη σημασία με τα Πύθια που διοργανώνονταν στους Δελφούς. Στην Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων χρονολογείται πίσω στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια.

Foufas_Houses_Astros

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στα παρακάτω τηλεφωνά επικοινωνίας.
Εναλλακτικά μέσα από την πλατφόρμα του Facebook messenger για άμεση απάντηση των ερωτημάτων σας.

Phone : +(30) 27550 51898
Mobile : +(30) 697 8183520

Follow UsLike Us