Το Παράλιο ‘Aστρος βρίσκεται 45 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Συνδέεται με την πρωτεύουσα του Νομού με επαρχιακό δρόμο βελτιωμένο πρόσφατα και μόνο ένα μικρό τμήμα του υπολείπεται να βελτιωθεί. Έτσι μισή ώρα είναι αρκετή για να γίνει η διαδρομή αυτή. Το Παράλιο ‘Aστρος απέχει από το Άργος 30 χμ. και από την Αθήνα 170 χμ (διάρκεια διαδρομής 2 ώρες). Υπάρχει τακτική συγκοινωνία με λεωφορεία. Το καλοκαίρι γίνονται κρουαζιέρες στα κοντινά νησιά, Σπέτσες και Ύδρα, αλλά και σε άλλα όμορφα μέρη όπως στη Μονεμβασιά κλπ.

Πήρε το όνομά του από το σχήμα της χερσονήσου (άστρο) που πριν από πολλά χρόνια ήταν νησί. Οι ντόπιοι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να το αποκαλούν "νησί". Είναι μια όμορφη κωμόπολη, ένα υπέροχο καλοκαιρινό θέρετρο, όπου διακρίνει κανείς την Αρκαδική φιλοξενία. Τα όμορφα παραδοσιακά καλοδιατηρημένα σπίτια πάνω στο "νησί" με τους περιποιημένους κήπους, τις ασβεστωμένες αυλές και τα πεντακάθαρα δρομάκια, του δίνουν μια ξεχωριστή όψη. Το μεσαιωνικό του κάστρο στην κορυφή του λόφου χαρίζει στο Άστρος αρχοντιά και στον επισκέπτη τη δυνατότητα να αγναντέψει το πέλαγος αλλά και τον καταπράσινο λιόφυτο κάμπο του. Το γραφικό λιμάνι φιλοξενεί, κυρίως το καλοκαίρι, σκάφη αναψυχής και ιστιοφόρα. Ξεχωριστή θέση κατέχει το μικρό θέατρο όπου το καλοκαίρι γίνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το τμήμα της κωμόπολης του Παραλίου Άστρους που έγινε εκ των υστέρων, κτίστηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πολλών επισκεπτών του. Στην όμορφη πλατεία μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του αγναντεύοντας τον Αργολικό κόλπο. Οι πεντακάθαρες θάλασσές του, οι εκπληκτικοί ψαρότοποι, το κοσμοπολίτικο περιβάλλον είναι πόλοι έλξης, κυρίως το καλοκαίρι. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ των δύο παραλιών, τις "Πόρτες" και τον "Ατσίγγανο", για να απολαύσει το μπάνιο του.

Με αφετηρία το Παράλιο Αστρος μπορεί κανείς να επισκεφτεί πολλά μέρη που θα τον εντυπωσιάσουν. Σε απόσταση 7 χμ, στο δρόμο προς Τρίπολη, υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος της Εύας Δολιανών και η Έπαυλη του Ηρώδου του Αττικού. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος γνωστή ως Μονή Λουκούς. Πολλά είναι τα μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή, που έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί κανείς γνωρίζοντας παράλληλα και τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής. Πολύ κοντά στο δρόμο προς Λεωνίδιο βρίσκεται ο φιλόξενος υδροβιότοπος του Μουστού, με τους μοναδικούς επισκέπτες του.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψει ο επισκέπτης να ταξιδέψει στην παραλιακή Κυνουρία και να απολαύσει το όμορφο τοπίο προς Λεωνίδιο. Είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστεί από τις δαντελωτές ακτές, την πεντακάθαρη θάλασσα αλλά και από τις ομορφιές του Πάρνωνα.

Foufas_Houses_Astros

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στα παρακάτω τηλεφωνά επικοινωνίας.
Εναλλακτικά μέσα από την πλατφόρμα του Facebook messenger για άμεση απάντηση των ερωτημάτων σας.

Phone : +(30) 27550 51898
Mobile : +(30) 697 8183520

Follow UsLike Us